Praktische info


Locatie en uren


Supportersbussen


ToerismeDaags voor het BK Wielrennen in Antwerpen wordt er voor de wielertoeristen een recreative tocht georganiseerd met start en aankomst aan het prachtige Havenhuis op het Zaha Hadidplein. Er worden drie parcours aangeboden van 55, 90 en 120km.

Voor het samenstellen van het parcours heeft de organisatie zicht laten assisteren door een gedreven fietster uit Antwerpen, Sylvie Uyttendaele. Sylvie heeft al heel wat op haar palmares. Ze was o.a. Queen of the Mortirolo (Italië) en werd vorig jaar knap 3de op de Tour Du Mont Blanc (330km).

"Fietsen in Antwerpen saai en gevaarlijk? Think again! Laat je overweldigen door de maritieme kathedralen en comfortabele fietspaden in de haven, een mental game met de wind op Oesterdam en op souplesse bollen door de Kalmthoutse Heide. 't Is in elk geval mijn favoriete vlucht van de urban jungle.", aldus Sylvie Uyttendaele.

De eerst en de laatste 15 à 20km zijn dwars doorheen de haven. We vragen jullie om gebruik te maken van de bestaande (vaak brede, soms bij lichten of sluizen smallere) fietspaden aangezien de wegen er naast vaak in slechte staat zijn.

Ontdek hier het parcours