Yves Lampaert mag een jaar lang in de driekleur rondfietsen, maar zal in juni 2019 zijn titel als Belgisch kampioen wielrennen moeten verdedigen. De West-Vlaming hoeft daarvoor niet het land te doorkruisen, Gent wordt decor voor de strijd om de tricolore op 30 juni 2019.

In 2019 zal Gent niet alleen het peloton verwelkomen bij de start van Omloop Het Nieuwsblad in februari, maar volgt er een tweede wielerfeest op 30 juni. De top van het Belgische wielrennen zal die dag uitmaken wie een jaar lang de zwart-geel-rode trui mag dragen.

Niet alleen de mannen rijden hun BK in Gent, ook voor de vrouwen staat diezelfde dag een nieuwe nationale titel op het spel. Gent zal z'n beste feestende beentje nog eens mogen voorzetten, want het wordt zo voor één dag het epicentrum van een groot wielerfeest, voor Gentenaren en niet-Gentenaren.

Voor Yves Lampaert begint het avontuur nog maar pas, maar wielerfans kunnen nu al 30 juni 2019 met stip in hun agenda aanduiden. Dan barst de strijd om de tricolore opnieuw los. Meer praktische informatie en bekendmaking van het parcours volgen op een later tijdstip.