De eerste informatie rond het parcours voor het BK in Gent is bekend. Het kampioenschap kent z'n ontknoping op de Watersportbaan aan de Blaarmeersen, na een finale met zeven lokale ronden in en rond Drongen. Bij die-hard wielerfans zal die deelgemeente zeker een belletje doen rinkelen: het BK wordt een ode aan Drongenaar Walter Godefroot.

Voor Walter Godefroot heeft het leven altijd in het teken van de koers gestaan. Eerst als actief renner, die een knap palmares bij elkaar fietste. Met onder meer tien ritzeges in de Ronde van Frankrijk, twee overwinningen in de Ronde van Vlaanderen, zeges in Luik-Bastenaken-Luik, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix, kan de Gentenaar terugblikken op een bijzonder succesvolle carrière.

Maar zijn leven stond ook later nog in het teken van de fiets. Na z'n eigen profcarrière werd hij sportdirecteur en, later, chauffeur van de koersdirectie in de Ronde van Vlaanderen.

De Gentenaar die in 1965 en 1972 zelf twee keer een Belgische titel aan z'n palmares kon toevoegen, krijgt met dit BK in eigen stad een eerbetoon om U tegen te zeggen.

Zeven lokale ronden in Drongen moeten beslissen over winst en verlies in Gent. Thuisrijder Tiesj Benoot droomt er ongetwijfeld al van om het feest in Drongen helemaal compleet te maken.