Neem deel aan de BK Yellow Ride, een heuse aanval op het Guinness World Record “meeste gele truien op een fiets op 1 locatie” tijdens het BK in Gent. Iedereen met een fiets is welkom!

Het wereldrecord is sinds 2015 in handen van het bedrijf SKY (270 gele truien) en dat proberen wij, samen met wielermusea KOERS en VELODROOM, op zondag 30 juni te verpulveren! 

Vanaf 7u30 kunnen deelnemers de officiële gele wielertrui in ontvangst nemen (tentjes ter hoogte van het Huis van de Sport) en is er de mogelijkheid om de lus van 2 km rond de Watersportbaan te rijden als opwarming. Om 8u45 wordt er afgesproken onder de aankomstportiek aan de Watersportbaan en start het gele peloton voor een gezamelijke tour op het verkeersvrije parcours van 15km door Drongen. Om 10u verzamelen we in de Lotto fanzone waar een officiële deurwaarder van het Guiness World Records alle deelnemers zal tellen en er een memorabel fotomoment zal zijn.

Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving een authentieke gele wielertrui. Jouw bijdrage van €10 krijg je ter plaatse terug onder de vorm van consumptiebonnen (drank of eten). Ideaal om achteraf te recupereren en mee te supporteren voor dames elite en heren profrenners!

De BK Yellow Ride is een initiatief van wielermusea KOERS (Roeselare) en VELODROOM (Boom) in samenwerking met de organisatie van het BK Wielrennen.