Neem deel aan de BK Yellow Ride, een heuse aanval op het Guinness World Record 'meeste officiële gele truien op 1 locatie' tijdens het BK in Gent. Iedereen met een fiets is welkom!

Het wereldrecord is sinds 2015 in handen van het bedrijf SKY (270 gele truien) en dat probeert de organisatie van het BK wielrennen in Gent, samen met wielermusea KOERS en VELODROOM, op zondag 30 juni te verpulveren! Vanaf 7u30 kunnen deelnemers de officiële gele wielertrui in ontvangst nemen en is er de mogelijkheid om de lus van 2 km rond de Watersportbaan te rijden als opwarming. Om 8u45 wordt er afgesproken onder de aankomstportiek aan de Watersportbaan en start het gele peloton voor een gezamelijk rondje op het verkeersvrije parcours van 15km. Om 10u verzamelen we in de Lotto fanzone, waar een officiële deurwaarder van Guiness World Records alle deelnemers zal tellen. Dat staat garant voor een memorabel fotomoment!

Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving een authentieke gele wielertrui. De deelnemers krijgen hun bijdrage van 10 euro ter plaatse terug onder de vorm van consumptiebonnen (drank of eten). Ideaal om achteraf te recupereren en mee te supporteren voor de dames elite en heren profrenners! Onze allerlaatste Belgische Tour de France-winnaar Lucien Van Impe en meervoudig Belgisch kampioene Heidi Van De Vijver zijn peter en meter van de BK Yellow Ride en zullen ook aanwezig zijn op 30 juni.

De BK Yellow Ride is een initiatief van wielermusea KOERS (Roeselare) en VELODROOM (Provinciaal Domein De Schorre, te Boom) in samenwerking met de organisatie van het BK Wielrennen.

Het BK Wielrennen Gent is een organisatie van Golazo en Flanders Classics, in samenwerking met Belgian Cycling (KBWB).