Jesse Vandenbulcke (Doltcini - Van Eyck Sport) heeft in Gent verrassend het Belgisch kampioenschap op haar naam geschreven. Na een lange vlucht bleven nog vier rensters over. Vandenbulcke haalde het in de sprint aan de Watersportbaan van Ann-Sophie Duyck (Parkhotel Valkenburg) en Julie Van De Velde (Lotto Soudal Ladies).

De elite dames gingen van start in het prachtige historische centrum van Gent, onder een stralende zon. Er stonden 7 lokale rondes door Drongen en Gent op het programma, goed voor 120 km. Er was een massa wielerfans aanwezig en die supporters kregen meteen een interessante strijd te zien. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van 12 rensters. Favorietes Lotte Kopecky en Jolien D'hoore hadden de boot gemist. Tijdritspecialiste Ann-Sophie Duyck, Julie Van De Velde en Laura Verdonschot waren wel attent voorin te vinden.

De kopgroep kon haar voorsprong geleidelijk uitbouwen tot zo'n vier minuten. Kopecky en D'hoore gingen samen in de achtervolging, maar hun inspanning was tevergeefs.

Na een slijtageslag vooraan bleven uiteindelijk nog 4 rensters over: Duyck, Van De Velde, Jesse Vandenbulcke en Mieke Docx. Met nog één ronde te gaan, werd het nog even spannend. Een achtervolgende groep met titelverdedigster Annelies Dom naderde tot op één minuut, maar uiteindelijk kon de kopgroep makkelijk standhouden.

Julie Van De Velde en Ann-Sophie Duyck waren gretig in de aanval, maar het was uiteindelijk Jesse Vandenbulcke die over de beste benen beschikte in de slotfase. Op 500 meter van de finish verraste ze haar medevluchters door de sprint vroeg aan te zetten. Duyck en Van De Velde strandden in haar wiel. Voor de 23-jarige Vandenbulcke is dit de grootste overwinning uit haar carrière.