Tim Merlier (Corendon-Circus) heeft aan de Gentse Watersportbaan het BK wielrennen gewonnen. De veldrijder haalde het in de massasprint van snelle mannen Timothy Dupont (Wanty - Gobert) en Wout van Aert (Team Jumbo - Visma).

De sfeer zat er meteen in aan het stadhuis van Gent. Duizenden fans waren naar het centum afgezakt om hun favoriete renners aan te moedigen. Vooral thuisrijders Tiesj Benoot en Edward Theuns kregen heel wat stadsgenoten op de been.

De koers werd van in het begin hard gemaakt, met een gemiddelde snelheid van 50 km/h. De plaatselijke rondes over de Lange Munte, Paddestraat en Lippenhovestraat zorgden voor een eerste schifting. Na enkele aanvallen en een zenuwachtig koersverloop bleef uiteindelijk een kopgroep van vier renners over: Remco Evenepoel, Jelle Wallays, Stan Dewulf en Dries De Bondt.

Het peloton liet hen aanvankelijk begaan in de 7 plaatselijke rondes in Drongen en Gent. Evenepoel deed er alles aan om uit de greep van het peloton te blijven, maar in de laatste ronde kwam alles opnieuw samen.

Het BK draaide uiteindelijk uit op een massasprint. Veldrijder Tim Merlier sprintte aan de Watersportbaan overtuigend naar de Belgische titel. Timothy Dupont werd tweede, Wout van Aert derde.